dimecres, 1 d’abril del 2015

Olleta de mel (floricol, carxofes i faves)

Ingredients:

2 cebes
1 nap
2 carabasses al forn menudes o una mitjana.
200 gr de fesols xicotets
1 grapat o dos d’arròs (segons vulgues més o menys espés)
Unes fulletes d’herbasana

Elaboració:

1) Es frigen les cebes a trossets i s’afig posteriorment el nap a quadradets i les carabasses (sense pell òbviament).
2) Tirem 1,5 litres d’aigua i els fesols arremullats 12 hores.

3) Cuina fins que s’ablanisquen el fesols.  Trenca el vull 3 o 4 voltes per afavorir que es facen els fesols
4) Quant estiga tot ben cuinat (1 hora) tasta-ho de sal i sucre (ha de notar-se dolç al gust, en cas contrari s’afegirà una cullerada de mel de taronja o de la que t’agrade.
5) Per a 4 persones necesites 8 mesures de brou i 2 grapadets d’arròs.
6) Cuines 15 minuts, remenant perquè no s’apegue al fons de la cassola.
7) Tanques el foc, i deixes 2 o 3 minuts. Finalment decores amb l’herbasana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada