dimecres, 1 d’abril del 2015

Olleta

    Ingredients:

    250 g de carn de porc, potes, morro, orella, etc.
    100 g de cansalada fresca
    4 botifarres de ceba
    150 g d'arròs
    150 g de fesols
    150 g de llentilles
    2 napicols
    1 manoll de bledes
    2 dents d'all
    una ceba
    una creïlla
    una carlota
    Safrà o colorant
    Pebre roig
    oli
    Sal

    Elaboració:
    La vespra posarem en remull els fesols secs.
    En una olla posarem aigua i els fesols juntament amb les bledes, la carn de porc i la cansalada, tots dos tallats, i ho deixarem coure a foc lent durant uns 90 minuts .
    En una paella sofregim els alls tallats i la ceba picada. Afegim els naps ja pelats al sofregit, i quan tot prenga color afegim una mica de pebre roig, removem per a no cremar-ho. Ho retirem i afegim la carn per a sofregir-la.
    Al cap d'una hora de cocció dels fesols afegirem les llenties, les creïlles a quarts, la carlota ja pelada
     i els altres elements que havíem sofregit . Rectifiquem el brou perquè quede tot cobert i seguim amb la cocció a foc lent, amb la tapa mitjà posada.
    Deixem coure tot fins que vegem que està tendre, moment en el qual afegirem les botifarres trossejades i afegirem l'arròs i el safrà o colorant.
    Rectificarem de sal durant la cocció de l'arròs, que durarà un 20 minuts, i remourem de tant en tant.
    Quan estiga llest, ben calentet a la taula.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada