2 calamars mitjans (uns 500 g aprox.)
2 carxofes
Mig pimentó roig
300 g d'arròs
1 tomaca madura
1 nyora
Mitja cabeça d'alls
2 litres de brou de peix
Tinta dels calamars
Un ramellet de julivert
Oli d'oliva
Sal
Elaboració:
Netejar i pelar els calamars. Reservar la seua tinta. Tallar
un d'ells en trossos xicotets i reservar l'altre. Salar ambdós. Pelar les
fulles exteriors de les carxofes i tallar el cor a quarts. Tallar dos triangles
mitjans del pimentó per a adornar i tallar la resta en trossos xicotets. Pelar
i picar la tomaca. Pelar els alls. En una paella gaspatxera prou gran calfar
oli i sofregir la nyora i els alls i reservar. En el mateix oli sofregir, per
este orde, pimentó, carxofa i calamar. Reservar els dos triangles del pimentó.
Mentre picar en el morter (o en el got de la batedora) , la tomaca, alls,
julivert, nyora i un pessic de sal. Afegir-ho a la paella i sofregir fins que
la tomaca estiga feta. Regar llavors amb el caldo i deixar coure tot junt, a
foc lent, fins que el calamar sencer estiga blanet. (Uns 20 minuts) . Afegir
llavors l'arròs i la tinta del calamar, mesclar tot bé, col•locar el calamar en
el centre i els triangles del pimentó reservats pels costats, rectificar de sal
si fera falta i deixar coure a foc mitjà uns 20 minuts més. Servir de seguida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada