dijous, 2 d’abril del 2015

Arròs caldós de marisc i carxofes de benicarló



Ingredients:

400 g d'arròs
Un litre de fumet de peix 
Vuit clòtxines
Mitja quarta de cloïsses
8 gambes
8 galeres
8 llangostins.

4 carxofes

mig pimentó
Una tomaca
all 
sal
oli

Elaboració:
 
Després de netejar els clòtxines i els cloïsses, les courem en una cassola amb tapa i amb una mica d'oli o vi, fins que òbriguen, és a dir, uns 2 minuts. Una vegada hagen obert, traurem els clòtxines i cloïsses i escorrerem el líquid en un bol que reservarem després de colar-lo, per a eliminar la possible terra. i el reservarem.
Pelarem les carxofes en 4 trossos. Per a evitar que s'oxiden les col·locarem en un bol d'aigua amb gel i julivert trinxat i damunt, perquè no suren, un plat pla .
Tirarem en una cassola el suc de les clòtxines i cloïsses al costat del brou de peix i el posarem a coure. Una vegada coga li afegirem les carxofes i les deixarem coure durant 20 minuts i amb tapa, ja que no volem que hi haja molta evaporació.
En una paella posarem oli i quan estiga calent hi introduirem les gambes, galeres i llangostins. Les saltejarems i les reservarem.
En eixe mateix oli ofegarem el pimentó tallat en trossets, l'all i la tomaca ratllada, així com també li afegirem una culleradeta de pebre roig.
Una vegada realitzat el sofregit, l'incorporarem a la cassola i el posarem a bullir, després d'haver tret els carxofes. A continuació tirarem l'arròs i, al cap de 10 minuts, afegirem les gambes, galeres, llangostins, les clòtxines i les carxofes. Ho bullirem uns altres 10 minuts més i quedarà llest.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada