dijous, 9 d’abril del 2015

Arròs caldós amb ànec, carxofes i bolets



Ingredients:

250 g arròs
1 magret d'ànec (uns 400 g de pes)
3 carxofes
400 g de bolets
1 tomaca madura
1.5 litres de brou d'au
1 culleradeta de les de café de pebre roig dolç
Safrà
Mitja culleradeta de les de café de timó
Mitja culleradeta de les de café d'orenga
Sal

Elaboració:

Pelar les fulles verdes de les carxofes arribant fins al cor i dividir en quarts. Calfar una cassola de fang i tirar el magret amb la part greix davall. Veurem com aquesta es va fonent. Quan tinguem bastant greix, donar-li la volta al magret, sofregir-lo un parell de minuts i retirar. Pelar i picar la ceba. En el mateix greix de l'ànec ofegar la ceba i després la carxofa. Mentrestant, separarem la part magra de l'ànec del greix i la tallarem en trossos xicotets. Afegir els bolets, remenar tot i després afegir la tomaca pelada i picada. Esta, quan estiga sofregida, començarà a enfosquir-se. És el moment d'afegir el pebre roig, el timó, l'orenga, la sal i arruixar de seguida amb el brou. Deixar bullir uns 10 minuts a foc fort, tirar el safrà. Afegim l'arròs i al començar a bullir, l’ abaixem a foc mitjà però sempre deixant una ebullició regular. Deixar coure uns 12 minuts. Afegir els trossos d'ànec reservats, rectificar de sal si ho estimem convenient, coure dos minuts més i apagar el foc. A l'estar en fang i mentre ens asseiem a taula, acabarà de coure's. Escudellar de seguida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada