Ingredients:
250 g arròs
1 magret d'ànec (uns 400 g de pes)
3 carxofes
400 g de bolets
1 tomaca madura
1.5 litres de brou d'au
1 culleradeta de les de café de pebre roig dolç
Safrà
Mitja culleradeta de les de café de timó
Mitja culleradeta de les de café d'orenga
Sal
Elaboració:
Pelar les fulles verdes de les carxofes arribant fins al cor i dividir en
quarts. Calfar una cassola de fang i tirar el magret amb la part greix davall.
Veurem com aquesta es va fonent. Quan tinguem bastant greix, donar-li la volta
al magret, sofregir-lo un parell de minuts i retirar. Pelar i picar la ceba. En
el mateix greix de l'ànec ofegar la ceba i després la carxofa. Mentrestant,
separarem la part magra de l'ànec del greix i la tallarem en trossos xicotets.
Afegir els bolets, remenar tot i després afegir la tomaca pelada i picada.
Esta, quan estiga sofregida, començarà a enfosquir-se. És el moment d'afegir el
pebre roig, el timó, l'orenga, la sal i arruixar de seguida amb el brou. Deixar
bullir uns 10 minuts a foc fort, tirar el safrà. Afegim l'arròs i al començar a
bullir, l’ abaixem a foc mitjà però sempre deixant una ebullició regular.
Deixar coure uns 12 minuts. Afegir els trossos d'ànec reservats, rectificar de
sal si ho estimem convenient, coure dos minuts més i apagar el foc. A l'estar
en fang i mentre ens asseiem a taula, acabarà de coure's. Escudellar de seguida
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada