dimecres, 1 d’abril del 2015

Olla amb caragols



Ingredients:

1 nap,
una ceba i
una tomaca
una cabeça d'alls
24 caragols
200 g de fesols
200 g d'arròs
oli d'oliva verge,
safrà i
sal
2 filets de magre trossejats 
o 4 trossets de costella de porc (opcional)

Elaboració:

1) Es couen els fesols almenys 30 minuts i en el mateix brou s'incorpora la sal, i les verdures que han de coure almenys una altra mitja hora, a foc lent. si les fas amb mongetes de pot cous les verdures i afiges al final les mongetes.
2) En aquest moment s'afigen els caragols cuits prèviament 10 minuts i fregits amb la ceba (o la botifarra de ceba), la carn (si escau), el pimentó xoricer trossejat, el safrà, dos grapats d'arròs i s'ajusta de sal.
Ha de coure solament 15 minuts (la mesura hauria de ser litre de brou per 200 g d'arròs, si vols mesurar).
3) Es deixa reposar 3-4 minuts i se serveix.
4) Recordar que a diferència de les receptes de fesols o llentilles de la resta d'Espanya (sense arròs) aquest plat no pot reposar més, ja que l'arròs s’emplastra i no val res. Si ens queda molt caldós diem que és una sopa d'arròs i ho millorem per a la següent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada