Ingredients:
1 nap,
una ceba i
una tomaca
una cabeça d'alls
24 caragols
200 g de fesols
200 g d'arròs
oli d'oliva verge,
safrà i
sal
2 filets de magre trossejats
o 4 trossets de
costella de porc (opcional)
Elaboració:
1) Es couen els fesols almenys 30 minuts i en el
mateix brou s'incorpora la sal, i les verdures que han de coure almenys una
altra mitja hora, a foc lent. si les fas amb mongetes de pot cous les verdures
i afiges al final les mongetes.
2) En aquest moment s'afigen els caragols cuits
prèviament 10 minuts i fregits amb la ceba (o la botifarra de ceba), la carn
(si escau), el pimentó xoricer trossejat, el safrà, dos grapats d'arròs i
s'ajusta de sal.
Ha de coure solament 15 minuts (la mesura hauria de
ser litre de brou per 200 g d'arròs, si vols mesurar).
3) Es deixa reposar 3-4 minuts i se serveix.
4) Recordar que a diferència de les receptes de fesols
o llentilles de la resta d'Espanya (sense arròs) aquest plat no pot reposar
més, ja que l'arròs s’emplastra i no val res. Si ens queda molt caldós diem que
és una sopa d'arròs i ho millorem per a la següent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada