Ingredients:
200 g d'arròs
mitjà manoll de fulles de bledes (amb 8 n’hi ha
prou)
sis penques o cards de carxofa (si no aconsegueixes
penques quatre carxofes o millor sis cues de carxofa pelades).
250 g de fesols ( cal remullar-los almenys 12
hores).
Oli i
sal
Elaboració:
La clau d'aquest plat és la cremositat del resultat
final i la qualitat dels productes.
1.- Posem els fesols a bullir durant 2 hores en
olla normal o 45 minuts en olla de pressió.
2.- Pelem i llavem bé les penques (cal intentar
llevar-li els fils). Les tallem en trossos de 6-7 centímetres.
3.- Quasi totes les penques (i també les cues de
carxofa) amarguen. Us recomane que les bulliu un quart d'hora amb sal i tireu
eixe brou. Si useu carxofes us eviteu el problema però us recomane, si podeu,
usar penques.
4.- Llavem i tallem les bledes en trossos d'uns 4
centímetres.
5.- Afegim penques i bledes al brou, afegim la sal
i 100 dl d'oli d'oliva verge .
6.-Bullim 30 minuts en olla pressió o 1 hora sense
olla pressió.
7.- Haurem de tenir ara almenys 1 litre de brou (si
no afiges aigua fins al litre).
8.- Afegim l'arròs i quan comence a bullir, ho
tenim 17-20 minuts al foc. Té tendència a pegar-se al fons de l'olla, així que
cal remoure . Deixem reposar 2-3 minuts i servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada