dijous, 2 d’abril del 2015

Arròs de fesols i bledes

Ingredients:

200 gr de bledes tendres
100 gr de fesols secs, posats en remull la vespra
1 creïlla mitjana
1 tomaca mitjana
250 g d'arròs
Una dotzena de Vaquetes o Xonetes
200 cl d'oli d'oliva.
4 brins de safrà o una mica de colorant.
Sal
Pebre roig
Pebre negre

Elaboració:

Tallem les bledes i les posem a coure en aigua junt als fesols.
Quan estiguen a mitja cocció, afegirem la creïlla tallada a taquitos.
Piquem bé el tomàquet, i en una paella el sofreimos, i quan estiga llest, li tirem una cullerada per a postres de pebre roig, removem perquè no se'ns fregisca massa, i ho tirem tot a la cassola on estan coent les verdures.
Quan estiga quasi cuit, posarem les vaquetas, prèviament enganyades i cuites, i als 10 minuts, posarem la sal, el safrà, una mica de pebre negre mòlt, i rectificarem si és necessari d'aigua.
Quan bulla de nou, posarem l'arròs, que estarà cuit en uns 15 a 17 minuts, i no haurà de quedar-nos massa caldós, sinó una mica dens i travat.
Si no els tens, o no t'agraden, pots prescindir dels caragols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada