dimarts, 7 d’abril del 2015

Arròs caldós amb llamàntol



Ingredients:

Un kg de llamàntol.
250 g de garrafó.
400 g de carxofes.
Una sèpia de 200 g
Una ceba xicoteta.
Cinc dents d'all.
Dos tomaques madures mitjanes.
Una nyora rehidratada (solament la polpa, 
per a rehidratar-la, posar-la 2 hores en aigua).
400 g d'arròs.
Dos litres d'aigua.
Dos cullerades soperes de conyac.
Safrà.
Oli.
Sal.

Elaboració:

Posem una paella (O calder gaspatxer, o una paella gran) de grandària adequada a foc moderat amb sis cullerades d'oli i quan estiga calent tirem el llamàntol partit per la meitat.
Ho sofregim i ho reservem.
Afegim a la paella la ceba finament picada, la sèpia trossejada, les carxofes a cambres i el garrofó, i reduïm a foc moderat.
Li donem temps al sofregit uns 10 minuts i agreguem el tomàquet ratllat.
Removem fins que prenga el típic color daurat que ens indica que ja està fregit, i afegim la polpa de la nyora, vam seguir removent 1 minut i afegim el conyac, removem dues o tres vegades i tirem l'arròs.
Ho sofregim un parell de minuts perquè prenga ben el sabor del sofregit.
Afegim l'aigua ja calenta i ho fem bullir, després de la qual cosa col·loquem de nou el llamàntol en la paella i ho deixem bullir 5 minuts a foc fort, reduïm foc, i acabem durant 12 a 15 minuts, o fins que l'arròs estiga al punt, a foc mitjà.
Se serveix immediatament perquè l'arròs no seguisca absorbint brou i s'esponge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada