Ingredients:
250 g de bledes molt tendres
100 g de fesols secs
1 creïlla mitjana
(100gr.)
200 g d'arròs
1 dl. d'oli
2 dents d'all
1 tomaca xicoteta
12 caragols serrans
(opcional)
safrà
sal
pebre roig
1’250 d'aigua.
Elaboració:
Posar en remull amb
aigua els fesols durant 24 hores. L'endemà posar-les a coure, a foc lent, en
una olla de fang amb 1 litre i 0’750 l d'aigua freda.
Llavar, trossejar,
esbandir i escórrer les bledes. Pelar la creïlla i tallar-la en trossos
xicotets. Pelar els alls i deixar-los sencers. Calfar l'oli en una paella al
foc, daurar els alls, tirar sobre ells amb precaució les bledes i ofegar-les
durant uns minuts.
Afegir una culleradeta de pebre roig i abocar de seguida sobre el brou on estan coent els fesols. Als 30 minuts incorporar la creïlla trossejada, un polsim de safrà i la sal.
Continuar coent 20 minuts més. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Afegir l'arròs, remoure i coure destapat a foc mitjà de 17 a 20 minuts. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc i servir immediatament.
Afegir una culleradeta de pebre roig i abocar de seguida sobre el brou on estan coent els fesols. Als 30 minuts incorporar la creïlla trossejada, un polsim de safrà i la sal.
Continuar coent 20 minuts més. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Afegir l'arròs, remoure i coure destapat a foc mitjà de 17 a 20 minuts. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc i servir immediatament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada