8 gambons
Un quart de calamars xicotets
1 carxofa
Un quart d'arròs
1 dent d'all
3 cullerades soperes de tomaca fregida
2 litres de brou de peix
1 culleradeta de pebre roig
Safrà
Oli d'oliva
Sal
Elaboració:
Pelar i picar l'all. Netejar els calamars llevant
barca, boca, ulls i budells del seu interior, tallar-ho en anelles xicotetes i
assaonar. Repassar els gambons i tallar-los els bigots. Pelar la carxofa i
tallar-la en huit parts. Deixar-la en un bol amb aigua i llima per a evitar que
ennegrisca. Calfar l'oli en una paella gaspatxera i sofregir lleugerament els
gambons i reservar. En el mateix oli sofregir el calamar i reservar. Continuem
amb la carxofa i l'all ben picat. Afegim la tomaca, el pebre roig, mesclem tot
i de seguida reguem amb el caldo. Quan comence a bullir afegir l'arròs, el
calamar, sal i safrà. Deixar coure a foc mitjà uns 13 minuts. Repartim els
gambons per damunt i coem 5 minuts més. Apagar i servir sense esperar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada