dimarts, 7 d’abril del 2015

Arròs caldós amb gambons i calamar



Ingredients:

8 gambons
Un quart de calamars xicotets
1 carxofa
Un quart d'arròs
1 dent d'all
3 cullerades soperes de tomaca fregida
2 litres de brou de peix
1 culleradeta de pebre roig
Safrà
Oli d'oliva
Sal

Elaboració:

Pelar i picar l'all. Netejar els calamars llevant barca, boca, ulls i budells del seu interior, tallar-ho en anelles xicotetes i assaonar. Repassar els gambons i tallar-los els bigots. Pelar la carxofa i tallar-la en huit parts. Deixar-la en un bol amb aigua i llima per a evitar que ennegrisca. Calfar l'oli en una paella gaspatxera i sofregir lleugerament els gambons i reservar. En el mateix oli sofregir el calamar i reservar. Continuem amb la carxofa i l'all ben picat. Afegim la tomaca, el pebre roig, mesclem tot i de seguida reguem amb el caldo. Quan comence a bullir afegir l'arròs, el calamar, sal i safrà. Deixar coure a foc mitjà uns 13 minuts. Repartim els gambons per damunt i coem 5 minuts més. Apagar i servir sense esperar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada