250 g de sèpia
250 g de ramells de
coliflor
200 g d'arròs
100 g de ceba,
100 g de tomaca
2 dents d'all,
0’5 dl
d'oli (mitja tasseta)
safrà
sal
pebre roig
1 polsim de canyella
mòlta
1’250 l d'aigua.
Elaboració:
Netejar i trossejar la sèpia. Llavar els ramells de coliflor i escórrer-los.
Pelar i picar els alls i la tomaca. Rallar la ceba, o picar-la finament. Calfar
l'oli en una cassola al foc, fregir la sèpia, després els alls i la ceba. Quan
ja estiga començant a daurar-se afegir la tomaca i després mitja culleradeta de
pebre roig i l'aigua.
Afegir un polsim de
safrà i una mica de sal. Coure tapat 20 minuts a foc lent. Posar llavors la
coliflor. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari.
Ha de quedar 1 litre
de brou després de la cocció. Quan trenque a bullir novament, tirar l'arròs i
coure destapat a foc mitjà, de 16 a 18 minuts.
Provar uns grans
d'arròs per a verificar el punt de cocció. Empolvorar amb un polsim de canyella
mòlta. Retirar del foc i servir immediatament, deixant-ho reposar una mica en
els plats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada