300 g de cigrons
Un nap i una creïlla mitjana
Tres penques de carxofa (cards) si no trobes penques
o cards pots utilitzar carxofes, però tingues en compte
que aquestes es couen
en la meitat de temps que els cards.
Un grapat de bajoquetes
500 kg de garreta/morcillo. També val 1 galta (carrilada)
de vedella.
300 g de costelleta de porc
Un grapat de fesols blancs
2-3 Ossos de vedella (i carcasses de pollastre,
opcional)
dos grapats d'arròs)
Oli d'oliva
sal
Safrà
Elaboració:
1.- Posem en una olla de pressió la carn de
vedella, els ossos, mongetes i els cigrons i en una altra les carcasses de
pollastre i les verdures.
2.- Quan desescumes les olles, les pots tancar i
coure almenys 45 minuts. Les penques que són la base d'aquest plat (juntament
amb la carn) ha de coure fins que estiguen molt blanes, sense oferir
resistència en la boca.
3.- Quan la carn i les verdures estiguen ben
cuites, afiges un doll d'oli i ajustes de sal. Tires l'arròs a grapadets. Si no
tens experiència pots utilitzar 4 cassons de brou per un d'arròs (amb tres
t'eixirà mes bé melós).
Si finalment t'ix massa caldós pots retirar brou o
passar pel turmix la creïlla per a
espessir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada