dijous, 2 d’abril del 2015

Arròs caldós d’Elx



Ingredients (6 persones):

300 g de cigrons
Un nap i una creïlla mitjana
Tres penques de carxofa (cards) si no trobes penques 
o cards pots utilitzar carxofes, però tingues en compte 
que aquestes es couen en la meitat de temps que els cards.
Un grapat de bajoquetes
500 kg de garreta/morcillo. També val 1 galta (carrilada) de vedella.
300 g de costelleta de porc
Un grapat de fesols blancs
2-3 Ossos de vedella (i carcasses de pollastre, opcional)
dos grapats d'arròs)
Oli d'oliva
sal
Safrà

Elaboració:

1.- Posem en una olla de pressió la carn de vedella, els ossos, mongetes i els cigrons i en una altra les carcasses de pollastre i les verdures.
2.- Quan desescumes les olles, les pots tancar i coure almenys 45 minuts. Les penques que són la base d'aquest plat (juntament amb la carn) ha de coure fins que estiguen molt blanes, sense oferir resistència en la boca.
3.- Quan la carn i les verdures estiguen ben cuites, afiges un doll d'oli i ajustes de sal. Tires l'arròs a grapadets. Si no tens experiència pots utilitzar 4 cassons de brou per un d'arròs (amb tres t'eixirà mes bé melós).
Si finalment t'ix massa caldós pots retirar brou o passar pel turmix la creïlla per a espessir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada