Ingredients:
400 gr. de faves desgranades,
250 gr. de pésols
desgranats
4 carxofes fresques
250 de creïlles
4 alls tendres
200 g d'arròs
1 dl. d'oli (1 tasseta),
100 g de tomaca,
safrà,
sal
pebre roig,
1’250 l. d'aigua
1 llima.
Elaboració:
Desgranar les faves i els pésols. Netejar de fulles dures les carxofes, tallar-les les puntes, partir-les en quatre i posar-les en aigua amb suc de llima.
Pelar les creïlles i
tallar-les en trossos mitjans. Pelar i trossejar els alls tendres. Pelar i
picar la tomaca. Calfar l'oli en una cassola al foc, fregir les faves, després
les creïlles i després la tomaca. Afegir mitja culleradeta de pebre roig i 1
litre i quart d'aigua. Posar una mica de sal i un polsim de safrà.
Quan trenque a
bullir, afegir els pésols i les carxofes. Coure durant 20 minuts.
Provar el punt de sal, rectificar si és necessari. Tirar l'arròs, remoure i coure destapat, de 17 a 20 minuts. Provar uns grans d'arròs, verificar el punt de cocció. Retirar del foc, servir immediatament i deixar reposar un moment en els plats.
Provar el punt de sal, rectificar si és necessari. Tirar l'arròs, remoure i coure destapat, de 17 a 20 minuts. Provar uns grans d'arròs, verificar el punt de cocció. Retirar del foc, servir immediatament i deixar reposar un moment en els plats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada