dijous, 9 d’abril del 2015

Arròs caldós amb fesols, cards i naps



 Ingredients:

200 g de fesols blancs posats en remull el dia anterior
400 g de garreta de porc
Una mà de porc
100 g de cansalada sense salar
Quatre botifarres de ceba
Una blanca
Quatre naps xicotets
350 g d'arròs
Safrà
Sal.

Elaboració:

Col·locar els fesols en olla al foc amb uns 3 litres d'aigua, la carn de porc, la mà, la cansalada, el blanc i els naps i deixar coure a foc lent afegint la sal a mitja cocció.
Si es fa en olla exprés es necessitaran uns 30 minuts, si és en olla tradicional calcular almenys hora i mitja. Traure del brou les carns. Deixar-los refredar una mica abans de tallar-los a trossos perquè no es desfacen.
Quan no quede en l'olla més que els fesols i els naps amb el brou, s'afig el safrà i l'arròs i es cou a foc mitjà durant uns 20 minuts. A meitat de la cocció afegir les carns trossejades i les botifarres de ceba senceres per a evitar que es desfacen.
És important recordar que aquest és un plat fort, típic d'hivern i que ha de quedar caldós, per la qual cosa convé abans de tirar l'arròs observar com caminem de brou i si fóra necessari afegir una mica d'aigua calenta, abans d'incorporar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada