280 g d'arròs
1 sépia
Mig kg clòtxines
2 carxofes mitjanes
Unes fulles d'espinacs
1 tomaca
1 pimentó roig
50 gr. de bajoques
1 letxa de 600 g aproximadament.
2 nyores
julivert
Oli d'oliva
3 dents d'alls
Sal
2 litres de brou de peix
Safrà
Elaboració:
Netejar, tallar i salar el peix. Netejar, trossejar i salar la sépia.
Netejar i tallar les carxofes en quarts i deixar-la en aigua junt amb un poc de
llima per a evitar s'ennegrisca. Netejar les clòtxines En una casserola de
ferro o fang calfem oli i ofeguem, a foc lent, les nyores i els alls. Retirem i
reservem. En el mateix oli sofregir la sépia i la verdura trossejada xicoteta.
En el morter o en un got de la batedora preparar una picada amb el julivert, la
nyora, els alls i la tomaca. Agregar la picada a la cassola i sofregir també.
Regar tot amb el caldo i deixar coure uns 10 minuts. Afegir l'arròs, el safrà i
els trossos de peix i deixar coent a foc mitjà uns altres 18 minuts. Rectificar
de sal. Mentre bullirem les clòtxines i els separarem de la closca. Quan falte
un parell de minuts per a apagar el foc, agregar-los a la cassola. Si observem
que ens falta caldo, podem aprofitar el de les clòtxines però ull amb la sal ja
que l'aigua de les clòtxines té prou. Servir immediatament.
Nota.- La lletxa és un peix que rep diversos noms segons la zona en què ens
trobem. També és coneguda com a serviola, sírvia, letxola, boqueta groga o
verderol
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada