Un rap sencer
300 gr. arròs
Mig pimentó roig
Mig pimentó verd
1 o 2 cebes segons grandària,
1 tomaca triturada
3 litres d'aigua
Mitja culleradeta pebre roig dolç
50 gr. pèsols
2 carxofes (Opcional)
12 Cloïsses
Elaboració:
S’ha de netejar el rap, separant el cap de la cua i partint la primera en
dos. Es posa a bullir l'aigua en una olla. En una paella a banda se sofrigen
els pimentons a trossos molt xicotets fins que estiguen daurats, continuem amb
la ceba picada, i quan esta comença a agafar color, la tomaca triturada. A este
sofregit s'afig mitja culleradeta de pebre roig dolç, donant-li unes voltes, i
tot açò es tira a la cassola de l'aigua que ja estarà bullint. Deixar coent uns
45 minuts i després tirar els pèsols i el cap del rap i deixarem coure altres
15 minuts mes. En eixe moment afegir la cua del rap trossejada i salada i
l'arròs. Quan porte uns 10 minuts coent a foc mitjà, tirar les cloïsses,
rectificar de sal i coure 8
minuts mes. El punt del dit arròs ha de ser entre caldós i melós.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada