Ingredients:
Un quart kg de lloms a tonyina
300 g d'arròs
50 g floricol
Un quart de pimentó roig
2 carxofes
1 ceba xicoteta
1 nyora
2 dents d'all
1 dotzena de cloïsses
1.5 litres de brou de peix
Safrà
Oli d'oliva
Sal
Elaboració:
Un parell d'hores abans de començar, deixarem les cloïsses en aigua, sal i
glaçons perquè solten l'arena. Tallar la tonyina i salar-ho. Pelar i picar
ceba, pelar alls, tallar carxofes en quarts, tallar en trossos xicotets el
pimentó roig i la floricol. En una cassola calfar oli i sofregir els alls i la
nyora, després picar-ho en el morter junt amb un pessic de sal. En el mateix
oli donar-li un parell de voltes a la tonyina i reservar. Continuem amb la ceba
i la resta de la verdura. Afegim la picada del morter, reguem amb el caldo i
quan comence a bullir, tirem el safrà i deixem coure uns 10 minuts a fi que es
mesclen tots els sabors. Agreguem l'arròs, rectifiquem de sal si era falta i
continuem coent a foc més be fluix uns 15 minuts. Afegir la tonyina i les
cloïsses, coure 2 minuts més i servir de seguida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada