dimecres, 1 d’abril del 2015

Olleta d’albergínies i magre



Ingredients:

300 g de magre de porc
Un grapat de faves fresques
Dos grapats d'arròs
Una albergínia
2-3 carxofes amb la seua cua, tallades fines
300 g de fesols
safrà,
sal i
oli verge d'oliva

Elaboració:

1) Es frigen albergínies tallades en a rodanxes d'1 centímetre, carn a trossos, carxofes tallades fines i favetes tendres. La verdura es reserva.
2) Es cou la mongeta fins que estiga cuinada (30 minuts) en abundant brou (com a litre i quart) juntament amb la carn.
3) S'incorpora la verdura al brou i es cou durant almenys 15 minuts més.
4) S'ajusta d'aigua (ha d'haver-hi almenys 1 litre i quart de brou) i sal (una mica salat ja que l'arròs endolceix), s'afig el safrà i 2-3 grapats d'arròs.
5) Sense remoure molt perquè no esclate/trenque l'arròs es manté el foc un màxim de 16-17 minuts.
6) L'olleta té tendència a pegar-se al fons, per la qual cosa hem d'estar molt atents a desenganxar amb la paleta l'arròs del fons de l'olla. Quan aquest acabat ha de r
eposar un màxim de 3-4 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada