dijous, 2 d’abril del 2015

Arròs de la marjal



Ingredients:

250 g d'arròs.
250 g d'ànec salvatge (Ànec "del tiratge")
150 g de fesols. (Si són secs, en remull des de la vespra).
250 g de carn de porc (orella, pota, morro, costella, etc...).
100 g de cansalada fresca.
Dos napicols.
Una ceba mitjana.
Dos tomaques madures.
Quatre dents d'all.
Pebre roig
Safrà.
Oli d'oliva.
Sal.

Preparació:

Pelem i trossegem els naps.
Pelem i piquem la ceba i els alls, i triturem els tomaques.
Trossegem la carn a taquets.
Posem a coure en una cassola de fang adequada amb aigua les mongetes, la carn de porc i la cansalada.
Mentre, sofregim a foc lent en una bona paella la carn d'ànec trossejada fins que ja comence a estar ben daurada.
Afegim llavors els naps, la ceba i els alls, vam seguir ofegant fins que prenga color, i també posem el tomàquet triturat i el pebre roig.
Seguim a foc lent i removent ara i adés fins que tot haja adquirit la textura d'un sofregit.
A continuació, vessem tot en la cassola de fang que tenim coent, i deixem a foc lent i tapada fins que estiga tot tendre, aproximadament entre 40 i 50 minuts.
En aquest moment, rectifiquem de sal, afegim uns brins de safrà, posem l'arròs i removem bé.
Deixem coure de 18 a 20 minuts a foc lent, i llest.

No oblidem controlar l'aigua, ja que ha de quedar caldós.
Apaguem el foc, deixem reposar un parell de minuts i servim ben calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada