dimarts, 7 d’abril del 2015

Arròs caldós amb pilotetes


Ingredients:

3 cullerots d'arròs
Quatre penques de carxofes (si no tens substitueix-les 
per dos cards, o afig dos carxofes més)
Sis carxofes
250 g de faves
Dos litres de brou (meitat de pollastre i meitat de bullir les verdures)
250 g de carn picada de porc o de vedella i
Quatre salsitxes de porc
Oli
Una nyora picada,
safrà,
julivert i
sal

Elaboració;

1.- Bullir les carxofes, les penques i les faves amb mig gotet d'oli. Reduir fins que quede aproximadament 1 litre. Convé bullir prèviament almenys mitja hora més les penques, sinó quedaran dures.
2.- Afegir a la marmita un altre litre de brou (de verdura o pollastre) i portar a ebullició.
3.- Afegir el safrà, i la nyora picada i provar de sal. Ha de quedar un punt salat
4.- Posar en aquest moment l'arròs. Quan bulla explica 15 minuts
5.- En els últims 5 minuts de cocció afegir les pilotetes d'uns 3 centímetres de perímetre, que prèviament hauràs fet amb la carn, julivert, sal i les llonganisses. Pots afegir 100 g de pa perquè estiguen més lleugeres, també sang, pebre i pinyons, encara que açò ja és per a nota.
6.- Servir abans dels 20 minuts de cocció immediatament perquè no es passe l'arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada