Ingredients:
3 cullerots d'arròs
Quatre penques de carxofes (si no tens substitueix-les
per dos cards, o afig dos carxofes més)
Sis carxofes
250 g de faves
Dos litres de brou (meitat de pollastre i meitat de
bullir les verdures)
250 g de carn picada de porc o de vedella i
Quatre salsitxes de porc
Oli
Una nyora picada,
safrà,
julivert i
sal
Elaboració;
1.- Bullir les carxofes, les penques i les faves amb mig gotet d'oli. Reduir fins que quede
aproximadament 1 litre. Convé bullir prèviament almenys mitja hora més les
penques, sinó quedaran dures.
2.- Afegir a la marmita un altre litre de brou (de
verdura o pollastre) i portar a ebullició.
3.- Afegir el safrà, i la nyora picada i provar de
sal. Ha de quedar un punt salat
4.- Posar en aquest moment l'arròs. Quan bulla
explica 15 minuts
5.- En els últims 5 minuts de cocció afegir les
pilotetes d'uns 3 centímetres de perímetre, que prèviament hauràs fet amb la
carn, julivert, sal i les llonganisses. Pots afegir 100 g de pa perquè
estiguen més lleugeres, també sang, pebre i pinyons, encara que açò ja és per a
nota.
6.- Servir abans dels 20 minuts de cocció
immediatament perquè no es passe l'arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada